Media

Alt articol despre avocați

Florin Șteopan

10/02/2018

Pentru prima oară în Cluj, dupa pronuntarea Curtii de Justitie a Uniunii Europene in cauza Andriciuc si altii, o instanță obligă în faza de apel o bancă să revină la cursul valutar din anul în care a fost contractat creditul. Vorbim, bineînțeles, de un credit în franci elvețieni, tipul de credit care a fost cel mai afectat de schimbările de curs valutar în ultimii ani.

Decizia dată astăzi de către Curtea de Apel Cluj confirmă hotărârea de acum un an a Tribunalului Cluj, considerând abuzivă clauza prin care banca impune consumatorului să suporte riscul valutar. E un moment foarte important pentru toate procesele similare aflate pe rol la Cluj – și nu sunt puține.

Ar fi fost o decizie finală dar, odată cu admiterea de către CCR a excepției de neconstituționalitate a sintagmei „precum şi în alte cereri evaluabile în bani, în valoare de până la 1.000.000 lei inclusiv”, decizia pronunțată de Curtea de Apel Cluj va putea fi atacată cu recurs la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Felicitări echipei Moscovits Șteopan Ilian Lascău care a gestionat acest dosar; doi dintre cei mai experimentaţi colegi din echipa noastră au apărat drepturile clienţilor în cauză.

De-a lungul activitatii de avocat, a dobandit experienta in diverse ramuri ale dreptului public si privat, concentrandu-si atentia pe urmatoarele domenii ale dreptului: Real Estate & Constructii, Dreptul Familiei & Succesoral, Pensii, Obligatii Civile & Comerciale.

Diana Adina Lascau vorbeste fluent limba engleza si franceza.

logo